Op 10 november 2019 is in een cafe in Zwolle een man in het gezicht gestoken met een kapotte bierfles, waaraan het slachtoffer een blijvend litteken heeft overgehouden.

Het Openbaar Ministerie vond dat er sprake was van een poging doodslag. Op dringend verzoek van advocaat mr. U. Yildirim is de verdachte onder voorwaarden vrijgelaten tot de uiteindelijke behandeling van zijn zaak. De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Zwolle was het met de advocaat – en de boekhouder van de verdachte – eens dat bij een voortzetting van het voorarrest de onderneming van de verdachte failliet zou gaan.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak is een forse eis neergelegd van twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De advocaat van verdachte heeft aangevoerd dat er van een poging doodslag geen sprake was en dat er gedeeltelijk sprake is geweest van zelfverdediging. De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Zwolle heeft dit verweer grotendeels gevolgd en aan verdachte uiteindelijk enkel een gevangenisstraf opgelegd voor de duur dat verdachte reeds in de gevangenis had gezeten. Dat hield in dat de verdachte niet opnieuw de gevangenis in hoefde. Aanvullend is een voorwaardelijke straf opgelegd ter voorkoming van verdere incidenten.

Zie voor meer informatie:

https://www.destentor.nl/zwolle/om-steekincident-met-kapotte-bierfles-in-cafe-zwolle-was-poging-doodslag~a4f986fb/

https://www.destentor.nl/zwolle/celstraf-voor-mishandeling-met-bierfles-in-cafe-zwolle~a889d762d/

https://www.rtvoost.nl/nieuws/302061/Man-ernstig-gewond-na-mishandeling-met-bierfles-in-Zwols-cafe

Facebooktwitterlinkedinmail