De verdachte was jarenlang penningmeester van de personeelsvereniging van de Belastingdienst. Uit onderzoek van de FIOD is gebleken dat er ruim vier ton is weggesluisd uit de kas van de vereniging. De bedragen waren overgemaakt naar zijn eigen rekening. De zaak heeft landelijke bekendheid gekregen.

De verdachte is bijgestaan door mr. U. Yildirim. De verdachte heeft ontkend dat er sprake is geweest van verduistering. Hij had de bedragen overgemaakt als voorschot op de kosten, die de vereniging heeft gemaakt. Hij vermoedt dat de Belastingdienst kracht wilde bijzetten voor zijn strafontslag en hem om die reden heeft beschuldigd van verduistering. Om die reden zou de administratie ook weg zijn.

De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Zwolle heeft – bij gebrek aan onderbouwing van zijn stellingen – de verdachte veroordeeld tot twee jaar celstraf.

Recent heeft er een behandeling naar aanleiding van een zogenoemde ontnemingsvordering plaatsgevonden. In deze zaak heeft het OM het onterecht verkregen crimineel geld teruggevorderd van de verdachte.

Zie voor meer informatie:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/324210/OM-wil-ruim-4-ton-terug-van-voormalig-penningmeester-personeelsvereniging-ministerie

https://nos.nl/artikel/2320570-frauderende-penningmeester-moet-ruim-vier-ton-terugbetalen.html

https://www.destentor.nl/zwolle/om-voormalig-belastingdienstmedewerker-uit-zwolle-moet-ruim-vier-ton-misdaadwinst-inleveren~a40f74e2/

https://fd.nl/economie-politiek/1116514/medewerker-belastingdienst-verdacht-van-verduistering

https://www.nu.nl/binnenland/4114208/werknemer-belastingdienst-verduisterde-tonnen.html

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/werknemer-belastingdienst-verduisterde-tonnen/

De uitspraak is via deze link in te zien: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOVE:2017:3501

Facebooktwitterlinkedinmail