Vanwege een aangetroffen hennepkwekerij kon Zwollenaar A.G. twee jaar lang geen sociale woning in en omgeving Zwolle huren. Dat is het (sanctie)beleid van SWZ en andere aanbieders van sociale huurwoningen in en omgeving Zwolle.

Doordat de Woningzoeker, een online portaal en de enige manier om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, via een automatische mail had aangegeven dat het verbod inging op 1 maart 2017, ging A.G. ervan uit dat hij per 1 maart 2019 weer in aanmerking zou komen voor een sociale huurwoning. Dat bleek een misvatting.

SWZ meende dat het verbod pas inging op 1 oktober 2017, het moment dat A.G. zijn huis had verlaten. Advocaat mr. U. Yildirim heeft – nadat in het minnelijke traject met SWZ geen enkele oplossing mogelijk bleek – een kort geding gestart en gevraagd om de blokkade bij de Woningzoeker per direct op te heffen. De rechter heeft die vordering toegewezen. De voorzieningenrechter was het met A.G. en zijn advocaat eens dat er niet zorgvuldig is gecommuniceerd over de ingangsdatum van de blokkade.

Zie voor meer informatie:

https://www.destentor.nl/zwolle/hennephuurder-wil-via-rechter-sneller-terug-in-sociale-huurwoning-zwolle~a77e9abc/

https://www.destentor.nl/zwolle/hennephuurder-wint-rechtszaak-en-kan-zich-weer-inschrijven-voor-woning-in-zwolle~acb07fd6/

De uitspraak is via deze link in te zien: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOVE:2019:2516

Facebooktwitterlinkedinmail