Begin maart 2020 is een baby van 4 maanden oud komen te overlijden in Nieuwleusen. De zaak heeft landelijke bekendheid gekregen.

Waaraan de baby precies is overleden is niet bekend. Wel is duidelijk dat de baby zowel oud lichamelijk letsel heeft als recent letsel. Het voorlopige oordeel van deskundigen is dat er sprake is geweest van ‘heftig botsend mechanisch geweld’, dat heeft geleid tot de dood. Beide ouders zijn aangehouden. De vader wordt bijgestaan door mr. U. Yildirim.

De eerste verklaring van beide ouders was dat er sprake was van een valpartij door moeder, waarbij moeder op de overloop op de baby is gevallen. Dat heeft moeder eerder ook aan een buurman verteld. De moeder is later teruggekomen op haar verklaring en verklaart dat vader verantwoordelijk moet zijn geweest voor het overlijden. Het OM heeft zich na deze verklaring meer gericht op vader.

De rechtbank heeft op verzoek van deskundigen een opname van vader in het Pieter Baan Centrum bevolen. Zodra de resultaten daarvan bekend zijn, wordt de zaak voortgezet.

Zie voor meer informatie:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/vader-vervolgd-dood-baby/

https://www.destentor.nl/vechtdal/vader-uit-nieuwleusen-verdacht-van-moord-op-zijn-vier-maanden-oude-baby~a866a83f/

https://www.destentor.nl/dalfsen/buurt-nieuwleusen-geschokt-door-babymoord-te-bizar-voor-woorden~a84e62188/

Facebooktwitterlinkedinmail