In februari 2011 wordt een echtpaar in hun woning overvallen en bedreigd met de dood, omdat zij opdracht zouden hebben gegeven voor een overval eerder op de dag op een volgens het OM rivaliserend bendelid. Een groep van vijf mannen is vervolgens diezelfde nacht met wapens de woning van de verdachte, die door mr. U. Yildirim is bijgestaan in deze zaak, binnengevallen. Het doel was om wraak te nemen.

Het echtpaar is dus geconfronteerd door gewapende mannen, die niet schroomden om een mes op het keel van het echtpaar te zetten. Het lukt de groep niet om het echtpaar mee te noemen (lees: ontvoeren). De groep wist echter niet dat op dat moment twee neven van de verdachte boven sliepen. Zij kregen door wat er aan de hand was, waarna een worsteling tussen de beide groepen is ontstaan. Er is over en weer gestoken in de woning. De groep overvallers is gevlucht, waarna er vanuit de woning op hen is geschoten. Er is een kogel terechtgekomen in de auto van de buren.

Het OM heeft een veroordeling geëist voor poging tot moord en het opzettelijk aanwezig hebben van softdrugs en voor wapenbezit.

Na uitvoerig onderzoek, naar onder andere resten kruit op de handen van betrokkenen, kon niet worden vastgesteld wie er had geschoten. Overeenkomstig het pleidooi van de advocaat heeft de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Groningen de verdachte vrijgesproken voor de poging tot moord, het meest ernstige tenlastegelegde feit. De verdachte is enkel veroordeeld voor het bezit van softdrugs en voor wapenbezit.

De uitspraak is hier in te zien: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGRO:2011:BR4372

Facebooktwitterlinkedinmail